недеља, 21 јула, 2024

САОПШТЕЊЕ У ВЕЗИ ПРОБИЈАЊА РОКА ИСПОРУКЕ ВОЗИЛА

 САОПШТЕЊЕ У ВЕЗИ ПРОБИЈАЊА РОКА  ИСПОРУКЕ ВОЗИЛА

Самостални синдикат ГСП подржава одлуку директора нашег предузећа да кинеској компанији Хајгер наплати 1.46 милиона евра на име пенала за кашњење дела од 174 аутобуса који су требали до јуче да буди испоручени. Тако се штити интерес предузећа и то је нова пракса у руковођењу предузећем.

За нас који хранимо наше породице од ГСП-а најважније је да нови аутобуси дођу и верујемо да ће кинеска страна одржати реч и испоручити све аутобусе до 30. новембра како су обећали. Када стигне тих 174 нових аутобуса заједно са 70 који су испоручени у јуну имаћемо само у овој години 244 нова аутобуса. То је највећа годишња куповина аутобуса у историји ГСП-а. Са тим новим аутобусима наша компанија стаје на ноге а Град шаље јасну поруку да му треба јак ГСП.

Самостални синдикат ГСП “Београд“ жели да се захвали заменику градоначелника Београда Горану Весићу на одлуци да се у буџету Града Београда за 2020. годину обезбеди 30 милиона евра за куповину најмање 100 зглобних аутобуса. То значи да ће до средине следеће године заједно са већ купљеним аутобусима наше предузеће имати најмање 344 нових аутобуса! Такође смо захвални заменику градоначелника што је обезбедио додатних 30 милиона евра за куповину седам електро аутобуса и 40 нових тролејбуса од 12 и 18 метара са батеријама односно аутономијом. Када се ова куповина реализује имаћемо скоро 400 нових возила у периоду од нешто дуже од годину дана. Никада ниједан градски функционер као Горан Весић није овако чврсто стао из ГСП-а и после куповине свих ових возила следи нам заједничка кампања за бољу наплату карата.

Видимо да коначно долазе лепши и безбрижнији дани за ГСП и да коначно имамо власт чији циљ није да распрода наше предузеће. У томе има велики заслуга и наш синдикат који се интезивно борио да дођемо у ситуацију у којој смо данас.

ПРЕДСЕДНИК СИНДИКАЛНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ САМОСТАЛНОГ СИНДИКАТА ЈКП ГСП „БЕОГРАД“

 ____________________

Зоран Антић

saopštenje

Related posts