недеља, 21 јула, 2024

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

 САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

  – Поводом текста у листу Вечерње Новости са насловом „Гасе Земун а ускоро и Космај“ обавештавамо вас да су у том тексту изнете неистините и нетачне информације без позивања на извор обавештења а које су изазвале велико незадовољство, узнемиреност и револт запослених у предузећу. Напори које ГСП Београд и Самостални синдикат улажу заједно са Скупштином града резултују између осталог да погон “Космај“ улази у последњу фазу реновирања и добио је 50 нових возила а погон“Земун“ полако уз велики труд запослених подиже поузданост и учешће у саобраћају у Београду. Ускоро стиже 12 школских и 30 нових зглобних аутобуса који ће додатно појачати возни парк ГСП „Београд“. Из свега тога сматрамо крајње тенденциозним и малициозним текст у Вечерњим Новостима и да постоји основана сумња да је текст наручен и плаћен да би се дестабилизовало предузеће и изазвала пометња међу запосленима.

Директор предузећа, Надзорни одбор и градски челници су демантовали текст објављен у листу Вечерње Новости.

Самостални синдикат, као највећа синдикална организација у Србији најоштрије осуђује и позива на одговорност због изнетих података Секретаријата за јавни превоз града Београда. У листу „Блиц“ изнете су нетачне тврдње да је половина возила ГСП „Београд“ за расход што је груба неистина, да ГСП“Београд“ није набавио довољно нових возила што сматрамо нападом на Скупштину града Београда која има законску и Уставну обавезу да омогућава и напређује комуналну делатност уз чињеницу да је ГСП-у одузето право да врши наплату превоза. Секретаријат за јавни превоз као овлашћени орган Скупштине града надлежан је да прати и контролише наплату превоза са фирмом Апекс и непримерено је да пребацује кривицу на  ГСП „Београд“,  па постоји сумња у скривене лоше намере појединих из Секретаријата за јавни превоз.

ГСП „Београд“ од јесени преузима поново потез 600, приватни превозници потез 500 и ту нико није оштећен. Једино је нанета штета јавном превознику ГСП Београд и Скупштини града, јер се прави лоша медијска слика која знатно утиче на однос грађана према градском превозу и обесмишљава огромне напоре који ГСП чини заједно са Скупштином града и Самосталним синдикатом у повећању степена наплате и решавању проблема исте. Услови у којима ради ГСП „Београд“ нису лаки, зараде су најмање у комуналном систему, ипак Скупштина града улаже пуно и чврста су обећања да ће ГСП“Београд“ бити стабилно и јако предузеће и да ће и запослени и корисници наших услуга то ускоро и видети кроз нова возила, боље услове рада у реновираним погонима и кроз зараде достојне тешког и одговорног рада запослених у ГСП „Београд“.

Институције система одговорне су  за информације које пласирају у јавности и не бисмо желели да дође до ситуације да своје незадовољство због неодмерених и нетачних информација изразимо доласком великог броја незадовољних људи испред тих институција.

ПРЕДСЕДНИК СИНДИКАЛНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ САМОСТАЛНОГ СИНДИКАТА ЈКП ГСП „БЕОГРАД“

____________________                                                                                                                                                                                                                Зоран Антић

Related posts