недеља, 21 јула, 2024

Naslovi: O napadu u vestima…

Број напада на возаче јавног превоза у Београду се не смањује, саопштило је данас Градско саобраћајно предузеће, истичући да су за 11 месеци ове године забележена 63 таква напада.
– Последњи напади су били синоћ 3. децембра око 20:05 часова на стајалишту у улици Војводе Мицка на Карабурми, када је група од три младића и једне девојке брутално претукла двојицу возача са линије 23 – пише у саопштењу ЈКП ГСП „Београд“.
Како се наводи, упркос увођењу видеонадзора и паник тастера у возилима јавног превоза, насиље, како вербално, тако и физичко од стране путника и других учесника у саобраћају не јењава.
Статистика је поражавајућа, јер је за 11 месеци 2021. године, забележено 63 напада на возаче што је више од броја напада забележених током целе 2015 године (62).
Посебно је забрињавајуће што су ти напади све бруталнији, додаје се у саопштењу и износе детаљи напада на возаче на Карабурми.
Нападачи су најпре са спољне стране док је аутобус стајо на стајалишту одврнули ваздушни вентил на вратима. Возач је то схватио пошто није могао да затвори врата и изашао је да провери стање вентила, када га је група насилника напала и ударајући га по глави и телу оборила на земљу. Убрзо је у станицу стигло још једно возило са линије 23. Возач тог аутобуса је, видевши шта се дешава, изашао са намером да помогне колеги и позове полиицију.
Међутим група насилника се обрушила и на њега, те је он од ударања и шутирања задобио још веће повреде. Насилници су бесомучно ударали и шутирали двојицу возача у стајалишту и пре доласка полиције су се разбежали. Возачи су колима хитне помоћи превезени у Ургентни центар где су прегледани и, поред посекотина и хематома, једном од њих су нађени и уједи по телу.
– Овакви и слични напади на возаче који само раде свој, нимало лак посао, нас изнова запрепашћује и указује да сваки облик агресије и насиља мора бити осуђен и кажњен. Стога, запослени ГСП-а, апелују на надлежне да се предузму неопходне мере како би се овакви случајеви спречили, а починоци најстрожије казнили – истиче се у саопштењу.
Такође ЈКП ГСП „Београд“ апелује на кориснике јавног превоза и све учеснике у саобраћају да имају у виду да свако ометање и напад на возаче јавног предоза нарушава, како безбедност путника, тако и општу безбедност свих учесника у саобраћају.

Преузето…. 24sedam.rs/beograd/vesti/94904/sutiraju-udaraju-i-grizu-sve-brutalniji-napadi-na-vozace-gsp-a/vest

Related posts