субота, 13 априла, 2024

Радојичић са репрезентативним синдикатима потписао посебан колективни уговор, бољи услови за запослене у комуналној делатности

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић потписао је данас у име Града Београда посебан колективни уговор за јавна предузећа у комуналној и стамбеној делатности Града Београда. Радојичић је истакао да је постигнути договор и данашње потписивање уговора од велике важности.
– Са различитих позиција радили смо на заједничком циљу. На једној страни биле су потребе и жеље, а на другој могућности. Веома сам задовољан јер смо пронашли компромисно решење и постигли договор – рекао је Радојичић.
Како је градоначелник рекао, довољно је замислити само један дан без чисте воде и грејања, без очишћених улица и пaркова, и схватити од коликог су значаја за град комуналне службе и њихови запослени.
Према речима градоначелника Радојичића, често услуге јавних комуналних предузећа и послове њихових запослених доживљавамо као свакодневне послове чија се лакоћа и рутина подразумева.
– Желим да нагласим да око 19.000 радника запослених у јавним предузећима у комуналној делатности ради даноноћно, истом динамиком и истом снагом излажу себе, без обзира на пандемију, евентуалне елементарне непогоде, велике прославе или празнике. Због тога сам сигуран да су Београђани и те како свесни важности посла који запослени у овој области обављају, али и квалитета услуга које им се пружају. Радник који је задовољан условима посла, зарадом и радним окружењем, јесте радник који ће примаоцу услуга „испоручити” најквалитетнију услугу. Због тога је потписивање овог посебног колективног уговора важно за раднике, али и за Град Београд, као и све суграђане. То је основни начин за унапређење квалитета живота грађана у Београду – поручио је Радојичић и изразио наду да ће и у годинама које долазе преговори са синдикатима изгледати као ове године.
Председник Синдиката запослених у комунално-стамбеној делатности Александар Радојевић је рекао да су се током преговора на друштвеним мрежама појавиле нетачне информације које су за циљ имале обмањивање запослених.
– Не видим други разлог за тако нешто осим жеље тих људи да покваре социјални дијалог који имамо са Градом Београдом. Они су обећавали људима немогуће, а ова врста преговора увек може да „крене” у погрешном правцу, јер је присутан велики емотивни набој – рекао је Радојевић.
Потпредседник Гранског синдиката јавних саобраћајних и комуналних делатности „Независност“ Богољуб Савић је захвалио градоначелнику и члановима Комисије за преговоре.
– Данас је јако важан дан за раднике у комуналној и стамбеној делатности. Уговор доноси новине за које смо се борили током неколико последњих деценија – рекао је Савић.Related posts